mountains

WELLNESS BLOGG | APOTEUM

Hej och välkommen till vår Wellness Blogg, där vi kommer att undersöka och lära oss allt som finns om hälsa och välmående i den Nordiska stilen! Med över 30 års erfarenhet inom detta område, hoppas vi på att ha mycket att erbjuda, och är glada att ha fått tillfälle att dela med oss av denna kunskap genom Apoteums blogg.

Att förstå den svenska livsstilen

I de nordiska länderna har det alltid varit populärt med utomhusaktiviteter. En typisk svensk sommar (om vädret tillåter det) är full av camping utflykter, cykelturer, vandring, och bad i sjöar och hav, medan långdistans skidåkning, isfiske, och skridsko är bara några av de aktiviteter som svenskar sysselsätter sig med under den långa vintern, med isbad och utomhusbastu för att värma upp oss igen som fin avslutning. Under våren tycker vi om att vandra omkring i naturen och titta på medan den återföds, medan flitigt svamp- och bärplockning sker under hösten. Med mer än 50% av Sverige täckt av skog och sjöar, så finns det gott om plats för alla att ströva fritt. Detta har lett till att man i Sverige har något som heter Allemansrätten, som är en lag som ger oss tillåtelse att vistas på platser som inte tillhör oss, såsom skog och äng, så länge som vi använder sunt förnuft och visar respekt för naturen.

Och även om vi svenskar har rykte om oss att vara kalla och inåtvända, är det här aktiviteter som vi för det mesta gör tillsammans, antingen med familj eller vänner, för att komma närmare varandra. Vi tror att välmående inte endast uppnås genom en frisk kropp, utan även genom ett friskt socialt umgänge. Glädje växer sig bara större när den delas med andra.

Det svenska uttrycket: “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” indikerar att det inte finns några ursäkter till att stanna inomhus, du behöver bara se till att vara väl förberedd för vad som kan vänta utanför dörren. Även i skolan, så skickas eleverna ut under varje rast för att springa bort överskottsenergi och rensa hjärnan med lite frisk luft, oavsett väder. Det sägs att detta kan höja barnens prestation i skolan, och att det är gynnsamt för deras immunförsvar.

Sambandet mellan fysisk och psykisk hälsa

När det kommer till mental hälsa, så finns det mer och mer som tyder på att det är kopplat till vår fysiska hälsa. Det är ingen hemlighet att våra kroppar är gjorda för att röra på sig, och presterar som bäst när vi regelbundet motionerar. Det behöver inte vara något alltför påfrestande, som t.ex. crossfitting eller maratonlöpning (även om de är väldigt bra träning), bara att ta en uppiggande promenad eller cykeltur en halvtimme om dagen kan göra under, både för din fysiska och psykiska hälsa. När endorfinerna frisläpps stiger humöret, och hjärnan har lättare för att arbeta igenom problem när kroppen är i rörelse. Om du sen lägger till en hälsosam måltid till detta, så har du det fullständiga receptet för hur man håller sig frisk i den nordiska stilen!

Detta var lite om hur och vad hälsa och välmående betyder för folket i Skandinavien. I vår blogg kommer du inte bara kunna hitta relevant information och användbara tips på enklare hälsoprodukter som du kan tillverka själv i hemmet, utan även senaste nytt när det kommer till hälsa och välmående i resten av världen.

Täysspektrinen CBD-Öljy: Mitä sinun on tiedettävä

Viime vuosina CBD-öljyn suosio on kasvanut. Yhtäkkiä se on laillistettu useissa osavaltioissa ja on paikallisesti saatavilla. CBD-teollisuus on todellakin räjähtänyt eikä siinä ole merkkejä taantumasta. CBD-öljyjä on kolme päätyyppiä: Täysspektrinen CBD-öljy; CBD-eristys; Laaja-spektrinen CBD-öljy.  Tässä artikkelissa keskitymme pääasiassa täysspektriseen CBD-öljyyn. Mikä on täysspektrinen CBD-öljy? Täysspektrinen CBD-öljy on Cannabis Sativa -kasvista uutettu öljy, ja se sisältää […]